Borsa güne yükselişle başladı (16 Ağustos 2017)

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 artışla 107.122,72 puandan başladı.
Açılışta BIST 100 endeksi 209,46 puan artarken, bankacılık endeksi yüzde 0,35 ve holding endeksi yüzde 0,14 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,54 ile inşaat, en çok gerileyen ise yüzde 3,68 ile madencilik oldu.
Dün küresel piyasalardaki iyimserlikle 110.232,50 puana kadar yükselen BIST 100 endeksi, bu seviyeden gelen kar satışlarının etkisiyle günü yüzde 2,40 azalışla 106.913,26 puandan tamamladı. Analistler, ABD ve Kuzey Kore arasında yaşanan gerilimin diğer ülke liderleri tarafından yapılan sağduyu çağrılarıyla azalmaya başlamasının, küresel piyasalardaki risk algısının azalmasına neden olduğunu ifade etti.
Bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarında, yıl sonuna kadarki faiz artırımlarına ilişkin üyelerin değerlendirmeleri ve Fed'in bilanço küçültme süreci ile ilgili ipuçlarının aranacağını belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 106.500 ve 105.400 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu,110.320 seviyesinin ise direnç olarak takip edileceğini aktardı.
Analistler, bugün yurt içinde veri akışının zayıf olduğunu, yurt dışında ABD konut başlangıçları, inşaat izinleri ve Avro Bölgesi öncü büyüme verilerinin takip edileceğini bildirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
KONUT KREDİSİ 2025 | Konut ve kira fiyatları yön değiştiriyor mu? 24 Temmuz’a dikkat...
Memur olmak isteyenler dikkat! 35 Yaş sınırı herkes için geçerli mi?
Piyasalara ateşkes etkisi: Rüzgarın yönü değişti
Yüksek maaşlı meslekler listesi açıklandı! Şaşırtan sıralama...
ŞOK AKTÜEL 25 HAZİRAN: Şok Market Aktüel Ürünlerinde Bu Hafta Neler İndirimde? İşte 25 Haziran 2025 Çarşamba Şok Aktüel Kataloğu