Borsa günün ilk yarısında geriledi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,26 oranında değer kaybederek 9.598,67 puana geriledi.
BIST 100 endeksi, günün ilk bölümünde düşüş eğilimiyle hareket ederek, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 25,38 puanlık azalışla 9.598,67 puan seviyesine indi. Toplam işlem hacmi ise 32,1 milyar lira olarak kaydedildi.
Bankacılık endeksi yüzde 1,24 oranında artış gösterirken, holding endeksi yüzde 1,16 oranında değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,48 ile spor sektörü olurken, en çok gerileyen sektör yüzde 2,12 ile madencilik oldu.
ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta yapacağı faiz indiriminin boyutuna ilişkin belirsizlikler sürerken, küresel piyasalarda karışık bir seyir izleniyor.
Analistler, yurt dışında ABD enflasyon verilerinin takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinde teknik olarak 9.500 ve 9.400 puan seviyelerinin destek, 9.750 ve 9.900 puan seviyelerinin ise direnç noktaları olduğunu ifade etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MEVDUAT FAİZİ 2025 | TCMB faizi sabit tuttu! Mevduat faizleri ve 100 bin TL’nin getirisi ne oldu?
TEMU'dan Türkiye pazarı için yeni adım! Süre '1 güne düşecek'
Yeni ÖTV teklifinin az bilinen yönleri! Hangi araçlar etkilenecek?
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Uzman isimlerden dikkat çeken değerlendirme
MEVDUAT FAİZİ 2025 | 18 Haziran 2025 güncel mevduat faizleri: 2 milyon TL’ye hangi banka ne kadar faiz veriyor?