BORSA HABERLERİ | DAX Endeksi, Alman borsasında tarihi rekor kırdı! (15 Ekim 2024)

Almanya’nın DAX 40 Endeksi, 36 yıllık tarihinde ilk kez 19.630 puan seviyesine çıkarak yeni bir rekor kırdı.
Endeks, 15 Ekim'de 19.602 puanla rekor seviyeye ulaşmıştı, ancak bugün en yüksek 19.633 puan seviyesini görerek bu rekoru tazeledi.
DAX 40, güne 19.581 puandan başlayarak gün içerisinde en yüksek seviyesine ulaştı ve böylece 15 Ekim'den bu yana istikrarlı yükselişini sürdürdü.
ECB KARARI VE JEOPOLİTİK GELİŞMELER YATIRIMCILARI ETKİLİYOR
Analistler, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) 18 Ekim'de açıklayacağı faiz kararının piyasaların odak noktası olduğunu belirtti. Aynı zamanda, ABD’de resesyon yaşanmayacağına dair beklentiler ve uluslararası basında yer alan İsrail'in İran'a yönelik askeri planlarına ilişkin haberlerin Avrupa piyasalarına olumlu yansıdığı ifade edildi.
Bununla birlikte, Avro Bölgesi ve ABD'de para politikasının gevşetileceği beklentisi, yatırımcıların risk alma iştahını artıran bir diğer önemli faktör olarak öne çıkıyor. Piyasadaki bol likidite beklentisi de DAX 40'ın yükselişini destekleyen unsurlar arasında yer alıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
17 HAZİRAN BİM KATALOĞU 2025: 17 Haziran BİM Aktüel Kataloğunda Neler Var? Bu Hafta BİM'de Neler İndirimde?
Commerzbank’tan yeni dolar ve euro tahminleri
Citi'den altın yatırımcısına uyarı! Yükseliş bitti mi, yeni dipler mi geliyor?
Son 14 gün! 1 Milyon TL altı otomobil dönemi bitiyor... Fiyatlar temmuzda uçacak
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Emekliye ve Memura temmuz müjdesi: Yeni maaşlar netleşiyor...