Borsada zirve yürüyüşü sürüyor! Uzman isimler küçük yatırımcı için anlattı

{ title }

SONRAKİ VİDEO

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi dün rekorunu 6.800 puanın üzerine taşıdıktan sonra bugün de yükselişle açıldı. Hisse senetleri yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ederken uzman isimler piyasadaki son gelişmeleri CNN Türk'te anlattı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Dün rekor seviyeyi 6.807,95 puana taşıyan Borsa İstanbul bugün de önceki kapanışa göre 26,31 puan ve yüzde 0,39 oranında artışla 6.721,45 puandan güne başladı. Borsa üst üste 5. haftadır yükseliş hareketinde. 

Küçük yatırımcı ne yapmalı?

Ekonomist Mustafa Aşkın, CNN Türk'te yaptığı değerlendirmede "Tasarruf sahibi bağlamında düşünüyor. Herkesin risk algısı farklı. Bu bağlamda herkes kendi riskini hesaplamalı ve öngörmeli. Rakamsal büyüklüklere kanmayıp piyasadaki trendleri takip etmeli. Borsa uzunca bir süredir trendini koruyor. Kendini dövize karşı dengelemeye çalışıyor. Enflasyonun yarattığı karlılık artışı şirketlerde görünüyor. Yine de bunun 2022'den düşük bi seviyede geleceği görünüyor. Portföy yapmakta fayda var. Hisse senedi alınacaksa elindeki tasarrufun yüzde 20-25 civarında bir hisse senedi, seçilmiş hisse senetleri ile yapılabilir. Diğer taraftan altın dolar ile birlikte değer kazancını artıyor. Fiziki altın yerine bankacılık sistemindeki fonlar mantıklı olabilir. Bir miktar mevduat da yine ek olacaktır." dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Ekonomist Filiz Eryılmaz da "Enflasyon yüksek olacağı için, yüksek enflasyon karşısında da reel pozitif anlamda getiri sağlayan borsanın, ons veya kur kaynaklı olarak gram altının ve KKM'den çözülmeler başlamasının önemi artacak. Gelen adımlar ile KKM faizleri düşecek, mevduat faizlerine ve borsaya, altına yönelik talebi belirleyecek. Özellikle yılın son çeyreğine doğru altında hareket bekleniyor." analizini yaptı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow