hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oncosem Onkoloji paylarında açığa satış ve kredili işlem yasağı

    Oncosem Onkoloji paylarında açığa satış ve kredili işlem yasağı
    expand

    Borsa İstanbul'un kararına göre Oncosem Onkoloji'nin payları 1 ay süreyle açığa satış ve kredili işlemlere konu edilmeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında Oncosem Onkoloji payları 15/03/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/04/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

    BIST'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

    "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ONCSM.E payları 15/03/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/04/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

    Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder. SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow