hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsada işlem vergisi olacak mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Borsada kazanç üzerinden vergi alınacak mı? Son dönemin revaçta olan yatırım aracı borsayla ilgili bu iddia, çok tartışma yarattı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında konuya açıklık getirdi ve “Kazanç üzerinden değil, yapılan işlem üzerinden cüzi bir miktar vergi alınabilir" dedi. Detayları Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi detayları şu ifadelerle aktardı;

    Borsaya dair vergilendirme söylemeleri son birkaç haftadır devam ediyor. Borsadaki düşüş buna bağlanabilir. Vergilendirme söz konusu.

    NASIL BİR VERGİLENDİRME OLACAK?

    Borsada 8 milyondan fazla yatırımcı var. Sürekli yatırımcılardan giren çıkanlar oluyor. Vergi geliri elde etmeden ziyade, vergi adaleti açısından burada yapılan işlem ticari kazanç elde etme üzerine bir işlem. Burada ürkütmeden bir düzenlemeye ihtiyaç var. Son aylarda, son yıllarda piyasa dostu bir yaklaşım var. Daha fazla yatırımcı gelsin ve sermaye girişi durumu söz konusu olsun diye. Bunu destekleyecek bir düzenlemeye ihtiyaç vardı. Burada kazanç üzerinden alınmayacak dendi. Bir hisse senedi alıyorsunuz, satıp çıkıyorsunuz. Burada elde ettiğiniz kazanç üzerinde bir gelir söz konusu değil. İşlem yaptıkça, alım-satım yaptıkça on binde bir, on binde üç arasında sayılar konuşuluyor. Böyle bir vergi surumu söz konusu olacak. Borsaya giriş çıkışların daha kontrollü olmasını sağlayacak. Sürekli gir-çık yaptıkça borsanın gidişatı etkileniyor. Borsanın derinleşmesi ve daha dayanıklı hale gelmesi açısından düşünülebilir. Vergi adaleti açısından kazanç getirici faaliyet, burada sembolikte olsa bir rakama ihtiyaç var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow