hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brent petrol 2 gün sonra kritik sınırın altında

    Brent petrol 2 gün sonra kritik sınırın altında
    expand

    Brent petrol, ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm'ün milletvekillerine bu yıl stratejik petrol rezervlerini yeniden doldurmanın "zor" olacağını söylemesi ve ABD hükümetinin yalnızca daha da düşük fiyatlardan alım yapmaya başlayacağına dair spekülasyonlara yol açmasıyla, 75 doların altına indi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    22 Mart'tan itibaren 75 doların üzerinde seyreden Brent petrol, yeniden 72 dolara düştü. Grafiğe, ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm'ün açıklamaları yön tayit etti. 

    ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm milletvekillerine bu yıl stratejik petrol rezervlerini yeniden doldurmanın zor olacağını söyledi.

    Piyasada ABD hükümetinin yalnızca daha da düşük fiyatlardan alım yapmaya başlayacağına dair spekülasyonlar etkili oldu.

    Ayrıca, Rusya'nın petrol üretiminde daha önce duyurulan kesintinin başlangıçta belirtilenden daha yüksek bir üretim tabanından geleceği için, Rusya'dan gelen güçlü ham petrol arzı işaretleri de fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu.

    Öte yandan Hazine Bakanı Janet Yellen yetkililerin gerekirse ABD bankalarını istikrara kavuşturmak için daha fazla adım atmaya hazır olduğunu söyleyerek yatırımcıları riskli varlıklardan kaçınmaya sevk etti.

    Küresel bankacılık sektöründe belirsizlikler sürerken uluslararası Brent petrol kriteri haftayı artışla tamamlama yolunda ilerliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow