hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brezilya devlet şirketlerinin özelleştirilmesini durdurdu

    Brezilya devlet şirketlerinin özelleştirilmesini durdurdu
    expand

    Brezilya'nın yeniden seçilen Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Petrobras olarak bilinen petrol şirketi Petroleo Brasileiro da dahil olmak üzere sekiz devlet devini satma planlarını rafa kaldırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın ilk icraatlerinden biri Devlet şirketlerini devlet varlık satışları listesinden çıkarma kararı oldu.

    Brezilya haber sitesi G1'in Pazartesi günü bildirdiğine göre, Petrobras'ın yanı sıra, hükümetin üretim-paylaşım sözleşmelerinden elde ettiği petrol ve gaz payının denetiminden ve satışından sorumlu devlet firması Pre-Sal Petroleo, posta hizmeti Correios ve Empresa Brasil de Comunicacaooperator yer alıyor.

    Lula, "özelleştirmenin kamu hizmeti veya piyasa üzerindeki etkilerinin titiz bir analizinin sağlanması" çağrısında bulundu ve devlet bankaları ile Petrobras gibi büyük petrol şirketlerinin yeni ekonomik döngüde "anahtar rol" oynayacağını sözlerine ekledi.

    Pazartesi günü Sao Paulo hisse senedi endeksi yüzde 3,24 değer kaybederken, Lula'nın göreve başlama konuşması yatırımcıların müdahaleci hükümet politikalarına ilişkin korkularını ateşlediğinde Petrobras hisseleri yaklaşık yüzde 6 düştü. Ulusal para birimi - gerçek - değeri yüzde 1,5 düştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow