hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çalışanlara fatura desteği verilecek mi, ne zaman? Çalışana 1000 TL fatura desteği Resmi Gazete'de!

    Çalışanlara fatura desteği verilecek mi, ne zaman Çalışana 1000 TL fatura desteği Resmi Gazetede
    expand

    Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, işverenler çalışanlara fatura destek ödemesinde bulunacak. Bu gelişme sonrasında tüm çalışanlar ödemeyle ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki, çalışanlara fatura desteği verilecek mi, ne zaman? Çalışanlara fatura desteği ne kadar, kimler yararlanacak? İşte doğalgaz, elektrik ve diğer ısınma giderleri için verilecek olan ödemeyle ilgili bilgiler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışanlara elektrik, doğal gaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 30 Haziran 2023 tarihine kadar ilave olarak verilmesi planlanan ödemeyle ilgili detaylar gündemde. Çalışan ve işverenlere sosyal güvenlik desteklerini içeren Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

    Kanun; 65 yaş aylığı ve evde bakım alacaklarının silinmesine, pandemi döneminde uygulanan kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinde fazla ödemelerin geri alınmayacağına yönelik birçok düzenlemeyi içeriyor. Bunlara ek olarak 9 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 7420 sayılı Kanunla çalışanlarla ilgili iki önemli düzenleme yapıldı. 

    - Birincisi; Çalışanlara elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma gideri karşılığı olarak aylık 1.000 TL’ye kadar yapılacak ödemeler,

    - İkincisi ise; Personele yemek bedelinin nakit olarak ödenmesi ile ilgili.

    ÇALIŞANLARA FATURA DESTEĞİ NEDİR, NE ZAMAN VERİLECEK, NE KADAR?

    9 Kasım’da yürürlüğe giren düzenleme ile işverenler, çalışanlara aylık 1000 TL, toplamda da 8.000 TL doğalgaz, ısınma ve elektrik desteği verebilecek. 9 Kasım’da başlayan destek, 2023’ün Haziran ayına sonuna kadar sürecek. Yeni düzenleme ile bu ödemeler hem gelir vergisinden muaf olacak hem de sigorta prim kesintisine tabi tutulmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu tutarın aşılması halinde ise aşan kısım gelir vergisi ve sigorta prime tabi olacak. İşverenin bu ödemeyi, çalışanın aylık ücretine ilave olarak vermesi gerekiyor. Ücretin üzerine 1.000 lira ek ödeme şeklinde yapılması gerekiyor. Elektrik ve ısınma desteğinden özel sektör işyerleri yararlanacak. Çalışanlara bu ödemelerin yapılması işverenler açısından zorunlu değil, tamamen isteğe bağlı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow