hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Carry trade işleminde TL rüzgarı esiyor!

    Carry trade işleminde TL rüzgarı esiyor
    expand

    Türkiye ekonomisine karşı güven ve istikrar artıyor. William Blair International portföy yöneticisi Daniel Wood, bunun Türkiye'nin yükselişinin sadece bir başlangıcı olduğunu ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ekonomisi güven tazelemeyi sürdürüyor. Bu kapsamda ABD doları cinsinden borçlanıp Türk lirasına yatırım yapmak, son altı ayda gelişmekte olan piyasalarda en iyi performans gösteren carry trade oldu ve bazı bankacılar, ortodoks politikalar korunduğu ve enflasyon yavaşlamaya başladığı sürece bunun sadece bir başlangıç olduğunu söylüyor.

    Yatırımcıların ABD, Avrupa ve Japonya gibi daha ucuz bölgelerden borçlanıp bu parayı Türkiye gibi yerlerdeki daha yüksek getirili finansal varlıklara yatırdığı arbitraj ticareti, dolar cinsinden borçlanan yatırımcılara son altı ayda %12'den fazla kazanç sağladı. Bu oran, en yakın rakipleri olan Meksika ve Rusya'daki yaklaşık %8'lik kazançla karşılaştırılıyor.

    William Blair International'da portföy yöneticisi olan Daniel Wood, bunun Türkiye'nin yükselişinin sadece başlangıcı olabileceğini düşünenler arasında.

    Carry trade işleminde TL rüzgarı esiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "TÜRKİYE ENFLASYONU ANLAMLI BİR ŞEKİLDE DÜŞÜRÜRSE..."

    Blair, "Türkiye enflasyonu anlamlı bir şekilde düşürmeyi başarırsa, liranın uluslararası yatırımcılar için güçlü bir taşıma cazibesine sahip olmasının sonundan ziyade başlangıcına çok daha yakınız demektir. Bu ticaretin değerini artıran en önemli faktör politikaların sürekliliğidir" dedi.

    Carry Trade nedir?

    Yatırımcıların iki ülke para birimi arasındaki faiz oranları farkından yararlanarak düşük faizle borçlanıp, yüksek faize yatırım yapmasına carry trade denir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow