hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Christine Lagarde'den dikkat çeken faiz çıkışı

    Christine Lagardeden dikkat çeken faiz çıkışı
    expand

    Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde piyasalar ve faiz indirimine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, bankanın temkinli adımlar atacağını belirterek Haziran ayındaki faiz indirimini hızlı bir şekilde yenilerinin takip etmeyeceğini sinyalini verdi.

    Bazı Avrupa merkezli gazetelere röportaj veren Lagarde, Haziran kararı için “Uygun kararı verdik ancak bu, faizlerin doğrusal bir düşüş yolunda olduğu anlamına gelmiyor. Faizleri tekrar sabit tuttuğumuz dönemler olabilir” diye konuştu.

    Lagarde, sadece ekonomi hakkında yeni projeksiyonlar ortaya koyduklarında değil, her toplantıda durumu yeniden değerlendireceklerini söyledi. Euro Bölgesi'nde Mayıs enflasyonu %2,6 ile beklentileri aşmış ve AMB’nin yakından izlediği birinci çeyrek ücret artışı verisi de tahminlerin üstünde gerçekleşmişti.

    Lagarde, bu verilerin daha iyi olabileceğini belirterek “Yine de dezenflasyonun yeterince yol aldığını düşündük ve önümüzdeki 18 ay boyunca gelişimin devam etmesini beklediğimizden faizleri indirdik” dedi. AMB, %2 enflasyon hedefine 18 ay sonra, yani 2025 sonunda ulaşmayı bekliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow