hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular devam ediyor

    Çiftçi Kayıt Sistemine başvurular devam ediyor
    expand
    KAYNAKİHA

    Tarımsal desteklemelerin izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulanabilirliğinin sağlanmasını; doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi için çiftçi bilgilerinin merkezi bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan Çiftçi Kayı Sistemi'ne başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) son başvuru tarihi 31 Aralık 2022. E-Devlet üzerinden de başvuru yapılabiliyor.

    Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 23 Eylül 2022 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “2023 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül 2022 tarihinde başlamış olup, 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir. Ayrıca, ÇKS'ye ilk defa başvuru yapacak olanlar hariç olmak üzere, beyanında herhangi bir değişiklik olmayan üreticilerimiz e-Devlet Kapısı üzerinden de başvuru yapabileceklerdir. Aynı şekilde, ÇKS'ye ilk defa başvuru yapacak olanlar hariç olmak üzere, Ziraat Odalarından alınan Çiftçi Belgesi beyan etme zorunluluğu ve çiftçi kayıt formlarından da Muhtar/Aza imzaları kaldırılmıştır” denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow