hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiftçi kredileri ertelendi mi, ne zamana kadar? Çiftçi borç erteleme detayları 2021!

    Çiftçi kredileri ertelendi mi, ne zamana kadar Çiftçi borç erteleme detayları 2021
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi nedeniyle esnaf ve çiftçiye çeşitli destekleri duyurdu. Bu açıklamalar sonrasında çiftçi kredi ertelemeleriyle ilgili detaylar araştırılmaya başladı. Peki, Çiftçi kredileri ertelendi mi, ne zamana kadar? İşte çiftçi borç erteleme detayları 2021!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından esnafı ve çi ftçileri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Üreticilere borç erteleme haberi verildi. Çiftçi vatandaşlar ise, '2021 borç erteleme ne zaman yapılacak?' sorusuna yoğunlaştı.

    ÇİFTÇİ BORÇ ERTELEME VAR MI, NE ZAMAN?

    Milyonların gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esnafa ve çiftçilere vereceği müjde haberdeydi. Cumhurbaşkanı, konuyla ilgili olarak ''Çiftçilerimize de müjdelerimiz var. Ramazan ayı boyunca 180 bin ton patates ve kuru soğanı alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir.'' dedi.

    ÇİFTÇİYE DESTEK PAKETİ

    Cumhurbaşkanı Erdoğan; ''Çay üreticilerimiz için alım fiyatını açıklıyorum. Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya desteklemeyle birlikte 4 liraya yükseltilmiştir. Bakliyat alım fiyatlarımız ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir. Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını 1750 liraya yükseltiyoruz. Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayı bulan prim ve destekler verilerek üreticilerimizin giderlerine katkı sağlanacak.''

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇİFTÇİLERİN KREDİ BORÇLARI NE ZAMANA ERTELENDİ?

    Çiftçilerin borçlarının erteleneceği konusunda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen arazi sahiplerinin değerlendireceğini belirtti. Bu kapsamda yapılacak belirlemelerin ardından ne zamana kadar erteleneceğinin açıklanması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow