Çimento satışları 9 ayda yaklaşık yüzde 4 arttı

Çimento satışları, bu yılın 9 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 3,9 arttı.
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) verilerine göre, çimento üretiminde, Ocak-Eylül 2017'de geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,7 artış kaydedildi. Üretilen çimentonun yüzde 10,35'i ihracata konu oldu.
Konut satışlarının artmasıyla çimento sektöründe iç pazarda 9 ayda yüzde 3,9'luk satış artışı olurken, çimento ihracatında da yüzde 0,6'lık artış kaydedildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Tüzün, 9 ayda çimento ve klinker ihracatını en çok artırdıkları ülkenin Haiti olduğunu belirterek, iç pazarda da çimento satışlarında yüzde 4'e yakın bir büyüme yaşandığını bildirdi.
Tüzün, "İç pazardaki büyüme elbette konut sektörüyle paralel şekilde seyretmektedir. Çimento ihracatı Türk ekonomisine doğrudan olumlu katkı sağlıyor. Yıl sonuna kadar 500 milyon dolar ihracat hedefimiz var." ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Togg T10X, 2025’e güçlü başladı: Satışlarda liderlik sürüyor
Temmuz zamları şekilleniyor: Memur, emekli ve sosyal destek ödemeleri artıyor
Goldman Sachs'tan yeni altın tahmini! Gram altın 6 bin liraya mı yükselecek?
Yatırımcılar Dikkat! O Gelişme Altın ve Dolarda Yeni Zirve Getirebilir
HABER... Kritik veri açıklandı! 4 aylık zam farkı belli oldu: En düşük emekli maaşı için yeni tahmin...