hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin elindeki ABD tahvillerini azaltıyor

    Çin elindeki ABD tahvillerini azaltıyor
    expand

    ABD Hazine Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere göre, Pekin'in elindeki menkul kıymetler Mayıs 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin, Washington'dan gelen artan ekonomik yaptırım tehdidi devam ederken ABD hazine tahvillerindeki varlıklarını azaltıyor. ABD Hazine Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlar Pekin'in varlıklarının Aralık ayındaki 867.1 milyar dolardan Ocak ayında 859.4 milyar dolara gerilediğini gösterdi.

    Ocak ayındaki düşüş, Kasım ayındaki 7.8 milyar dolarlık indirimden daha az olsa da, bir önceki ayki 3.1 milyar dolarlık kesintinin iki katından fazla oldu.

    Çin, ABD hükümet borcunun en büyük ikinci yabancı sahibi ancak varlıklarını arka arkaya altı ay azalttı ve rakam Nisan 2022'de sembolik 1 trilyon doların altına düştü.

    South China Morning Post'un haberine göre düşüş, Pekin'in portföyünü çeşitlendirme ve ABD dolarına olan bağımlılığı azaltma çabalarının yanı sıra yaptırım tehdidinin ortasında Çin Yuanı'nın daha geniş uluslararası kullanımını teşvik etmesi sırasında geldi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow