hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin, küresel araç ihracatında ilk üçe girdi

    Çin, küresel araç ihracatında ilk üçe girdi
    expand

    Çin otomobillerinin denizaşırı sevkiyatları son üç yılda üç katına çıktı. Çin Binek Araç Derneği verilerine göre ülke ihracatta Japonya ve Almanya'nın arkasından 3. sırada.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin'den uluslararası pazarlara yapılan otomobil sevkiyatı 2022'de 2,5 milyon adedi aşarak ülkeyi dünyanın en büyük üçüncü otomobil ihracatçısı haline getirdi.

    Bloomberg'in bu hafta başlarında Çin Binek Araç Derneği'nden alınan verilere dayandırdığı haberine göre, Çin'in rakamları Japonya ve Almanya'nın gerisinde, ancak ABD ve Güney Kore'nin önünde geldi ve yerleşik otomobil devlerine karşı güçlü bir rakibin ortaya çıktığının sinyalini verdi.

    Çin Otomobil Üreticileri Birliği (CAAM) tarafından yayınlanan ayrı verilere göre, Çin'in anakara araç ihracatı yıllık bazda %54,4 gibi muazzam bir artış gördü ve 2022'de 3,11 milyon adede ulaştı ve bu da onu dünyanın ikinci en büyük ikinci ülkesi haline getirdi.

    Çinli markalar şu anda Orta Doğu ve Latin Amerika'da en çok satan markalar arasında yer alıyor. Avrupa'da Tesla'nın elektrikli modelleri ve Çin'e ait eski Avrupa markaları (ayrıca Dacia Spring ve BMW iX3 gibi Avrupa markaları) Çin yapımı otomobillerin çoğunu oluşturmakta.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BYD ve Nio gibi çok çeşitli yerli markalar da popülerlik kazandı. Warren Buffett'in Berkshire Hathaway tarafından desteklenen BYD, elektrikli araçlarıyla Avustralya gibi gelişmiş ülkelerde pazar kazanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow