hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin, New York Borsası’ndaki şirketlerini ABD denetimine açtı

    Çin, New York Borsası’ndaki şirketlerini ABD denetimine açtı
    expand

    Bir süredir gündemde yer alan New York Borsası’ndan yaklaşık 200 Çinli firmanın çıkarılması planına karşılık ABD ve Çin’den uzlaşma hamlesi geldi. Çin, ABD’li yetkililerin Çinli işletmeleri denetlemek adına belgelerini incelemelerine izin verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin, Çinli şirketlerin New York'tan toplu olarak sınır dışı edilmesini önleyen adımda ABD'nin denetim verilerine erişmesine izin veren anlaşmayı onayladı.

    Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC) ve ABD Halka Açık Şirket Muhasebe Gözetim Kurulu (PCAOB) denetim işbirliği konusunda bir işbirliği anlaşması imzaladı.

    Muhasebe firmaları tarafından yürütülecek düzenleyici inceleme ve soruşturma faaliyetleri için her iki tarafın kural ve düzenlemelerini karşılayacak işbirliği çerçevesi konusunda da anlaşmaya varıldı.

    PCAOB ve CSRC tarafından yapılan iki açıklama, işbirliklerinin ayrıntılarını verilmezken açıklamada Amerikalı müfettişlerin Eylül ortasına kadar çalışmaya başlamayı planladıkları kaydedildi.

    Hong Kong yasama meclisinde muhasebe fonksiyonel bölgesini temsil eden Edmund Wong Chun-sek, anlaşmanın 'Çin ile ABD arasındaki çıkmazı çözmede büyük bir atılım' olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow