hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin ve Rusya ticaretinde rekor bekleniyor

    Çin ve Rusya ticaretinde rekor bekleniyor
    expand

    Çin ile Rusya arasındaki ikili ticaret hacminin bu yıl 165 milyar-170 milyar dolar bandını aşarak rekor kırabileceği öngörülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna’daki savaş ve Batı’nın yaptırımları Çin ile Rusya arasındaki bağları artırdı. Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Shu Jueting bu yıl Çin-Rusya ticaretinin büyüme ivmesini sürdürdüğünü, ikili ekonomik, ticari ilişkilerin ölçek ve kalitesinin artmaya devam edeceğini kaydetti.

    Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Shu Jueting düzenlediği basın toplantısında Rusya ile ticarette rekor hedefini belirterek iki ülkenin endüstriyel zincirlerin istikrarını korumak, dijital ekonomi, yeşil kalkınma, biyotıp gibi yeni büyüme noktalarını oluşturmaya hazır olduklarını bildirdi.

    Bu yılın haziran ayında Heihe Otoyolu Köprüsü’nün trafiğe açılmasıyla iki ülke arasında karşılıklı bağlantılar için yeni bir kanalın oluşturulduğunu söyleyen Shu, Çin-Rusya sınır kapılarındaki taşımacılık konusuna değindi. Shu Jueting, iki tarafın salgın önleme, kontrol ve gümrükleme işlemlerini koordine ettiğini, iki ülkenin sınır kapılarından geçen malların normal düzenini sağladığını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow