hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'de enflasyon 2 yılın zirvesine çıktı

    Çinde enflasyon 2 yılın zirvesine çıktı
    expand

    Çin'de Temmuz ayı enflasyonu yıllık yüzde 2,7’ye çıkarak 2 yılın en yüksek seviyesini yeniledi. Geçen ay bu zirveye 2,5 ile ulaşılmıştı. Özellikle gıda fiyatları enflasyon artışında etkili oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin'de enflasyon Haziran'daki yüzde 2,5 artışı geçerek yıllık yüzde 2,7’ye ulaştı. Rakam ülkede son 2 yılın en yüksek enflasyonunu gösteriyor.

    Ülkede gıda fiyatları Haziran ayındaki yüzde 2,9'a kıyasla Temmuz ayında yıllık yüzde 6,3 artarken, gıda dışı fiyatlar geçen ayki yüzde 2,5'lik artıştan Haziran’da yüzde 1,9’a düştü.

    Gıda fiyatlarındaki artış, Temmuz ayında domuz eti fiyatındaki yüzde 20,2'lik artıştan kaynaklanırken, taze sebze fiyatı bir ay önceki yüzde 3,7'lik artıştan yüzde 12,9’ye yükseldi.

    YAVAŞLAMASI BEKLENİYOR

    Özel sektöre ait yayın SCMP’ye göre, analistler hala baskı altında olan büyüme ivmesi, sınırlı büyüme potansiyeline işaret ederek enflasyonun hükümetin hedefini aşmasının muhtemel olmadığını belirtiyor.

    ÜFE ise, Haziran ayındaki yüzde 6,1'lik artıştan Temmuz'da yüzde 4,2’ye geriledi. Ülkede ÜFE, yavaşlayan momentumun bir işareti olarak Ocak ayından bu yana ilk aylık düşüşünü gerçekleştirerek, aylık bazda yüzde 1.3 düştü. Düşüşe metal ve petrokimya fiyatlarındaki gerilemeler öncülük etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYNAK: SCMP

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow