hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'de kriz sürüyor: İki banka daha iflas etti

    Çinde kriz sürüyor: İki banka daha iflas etti
    expand

    Gayrimenkul, bankacılık gibi sektörlerde çetin krizlerle mücadele eden Çin’de düzenleyici kuruluş, kuzeydoğudaki Liaoning eyaletindeki iki yerel bankanın daha iflas prosedürlerine girdiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu (CBIRC), Liaoyang Rural Commercial Bank ve Liaoning Taizehe Village Bank tarafından yapılan iflas başvurularını "prensipte kabul ettiğini" duyurdu.

    Nikkei’de yer alan habere göre, Resmi web sitesinde duyuruda bulunan düzenleyici kurum, her iki bankadan da "takip çalışmalarını yürütürken ilgili yasa ve yönetmeliklere kesinlikle uymasını" talep etti. Komisyon ayrıca, bankaların "herhangi bir ciddi durum ortaya çıkarsa" zamanında rapor vermeleri gerektiğini bildirdi.

    Liaoning'deki yerel mali düzenleyiciler durum hakkında birkaç ayrıntı daha verdi. Yayınlanan açıklamalara göre, bankalar "yasa ve yönetmelikleri ihlal eden operasyonlar" yürüttüler ve "yerel mali düzenleri ciddi şekilde yok ederek ciddi riskler getirdiler".

    Açıklamada, ne tür yasa dışı faaliyetlerin gerçekleştiği veya sahada ne tür bir durumun ortaya çıktığı konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan, yerel düzenleyiciler Cuma günkü resmi duyurulardan çok daha önce harekete geçmeye başladılar. Ortak açıklamada, tüm personelin, şubelerin ve mevduatların, eyalet başkenti Shenyang'da bulunan bir başka yerel banka olan Shenyang Rural Commercial Bank tarafından kabul edildiği ortaya çıktı.

    Nikei, hazırlıklı olma durumunun bir dizi banka kaçakçılığı ve toplumsal huzursuzluk olaylarının ardından yetkililerin ihtiyatlılık düzeyini yansıttığını öne sürdü.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow