hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'in Rusya'dan altın ithalatı artıyor

    Çinin Rusyadan altın ithalatı artıyor
    expand

    RBK'nın Çin Genel Gümrük İdaresi'nden alınan verilere dayandırdığı haberine göre, Ekim ayında Çin'e Rus altını ithalatı yedi yılın en yüksek seviyesi olan 2,16 tona ulaştı. Ancak artışa rağmen, Rus altın üreticileri Çin'in en büyük tedarikçileri listesinde hâlâ çok gerilerde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın Çin'e ham ve yarı mamul formdaki altın ihracatının ikiye katlanarak 124.6 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

    Ekim ayına kadar olan on aylık dönemde Çin'in Rusya'dan yaptığı altın ithalatı, 2021'in aynı dönemine göre 1,9 kat artarak 5,72 ton oldu. Parasal açıdan bakıldığında, Ocak-Ekim döneminde teslimatlar 1,8 kat artarak 330 milyon dolara ulaştı.

    Önemli artışa rağmen, Rus altın üreticileri Çin'in en büyük tedarikçileri listesinde hala çok gerilerde kalmaya devam ediyor. İsviçre, bu yılın ilk on ayında Çin'e 26,5 milyar dolarlık altın sevk ederken, Kanada'nın ihracatı 9,7 milyar doları buldu. Güney Afrika'nın Çin'e kıymetli metal satışı toplam 7,7 milyar doları bulurken, Avustralya ve Almanya sırasıyla 7,2 milyar dolar ve 775 milyon dolar ihraç etti.

    Ülkenin Gümrük Servisi'nin bu yılın başlarında bildirdiğine göre, Rusya'nın toplam altın ihracatı 2021'de 302,17 ton olarak gerçekleşti. Çin gümrüğünden alınan verilere göre, bu dönemde Çin'e sadece 3,98 ton sevk edilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın Üreticileri Birliği Başkanı Sergey Kashuba medyaya verdiği demeçte, Rus altınlarının Çin'e sevkiyatının, büyük ölçüde Covid ile ilgili kısıtlamalarla bağlantılı önceki teslimatlardaki düşüş nedeniyle bu yıl rekor seviyeye ulaştığını belirterek, Rus üreticilerin çok fazla stok yaptığını da sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow