hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çip endüstrisi 2023'te nasıl olacak? Hollandalı şirketten iyimser vizyon

    Çip endüstrisi 2023te nasıl olacak Hollandalı şirketten iyimser vizyon
    expand

    2023'te, koronavirüs pandemisiyle beraber hayatımıza dahil olan "çip krizinden" çıkılacağı konusunda iyimserlik hakim. Hollandalı çip ekipmanı üreticisi ASML, bu yılki gelirinde yüzde 25′lik bir artış öngörüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yarı iletken endüstrisi bu yılın ikinci yarısında büyümenin yeniden hızlanacağı tahmininde bulunurken Hollandalı çip ekipmanı üreticisi ASML de buna paralel olarak 2023 gelirinde bir sıçrama öngördüğünü açıkladı.

    Çip tedarik zincirinde dünyanın en önemli şirketlerinden biri olan ve dünyanın en gelişmiş çiplerini yapmak için gerekli makineleri üreten ASML, 2022′nin dördüncü çeyreğinde net satışlarının yüzde 29′dan fazla artarak 6,4 milyar euro'ya (7 milyar dolar) yükseldiğini belirtti.

    Tüm yıl için net satışlar, yıllık yüzde 13′ün üzerinde bir artışla 21,1 milyar Euro oldu. Ancak, şirketin tam yıllık net geliri yüzde 4′ten fazla düşerek 5,6 milyar Euro’ya geriledi.

    ASML, 2023 net satışlarının 2022′ye kıyasla yüzde 25′in üzerinde büyüyeceğini tahmin ediyor.

     ASML CEO’su Peter Wennink, CNBC’ye verdiği demeçte, “Müşterilerimizin çoğu bize bu yılın ikinci yarısında bir toparlanma beklediklerini söylüyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ASML’nin makineleri Intel ve dizüstü bilgisayarlar veya akıllı telefonlar gibi son teknoloji ürünlere giren çipleri fiilen üreten TSMC gibi şirketler tarafından satın alınıyor.

    Kaynak: CNBC

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow