hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Citi ve Morgan Stanley’den petrol tahminleri

    Citi ve Morgan Stanley’den petrol tahminleri
    expand

    Morgan Stanley, 2023 ilk çeyrek için petrol fiyat tahminini yükseltirken Citi, OPEC+'ın petrol üretimini kısmasının nihai etkisinin kısıntının süresine bağlı olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OPEC+'nın üretimi kısma kararının AB'nin Rus petrolüne ambargo kararı ile bir araya gelmesinin önümüzdeki dönemde petrol arzında önemli daralmaya yol açacağını öngören Morgan Stanley, 2023 ilk çeyrek için fiyat tahminini yükseltti.

    Morgan Stanley, 2023 ilk çeyrek için Brent fiyatı tahminini 95 dolardan 100 dolara çıkardı. Yapılan değerlendirmede, "Brent petrolü 100 dolar/varil seviyesine bizim önceden tahmin ettiğimizden daha çabuk ulaşacak" ifadeleri de yer aldı.

    ARZ FAZLASINDAN AÇIĞA

    2023 ilk çeyrekte küresel petrol pazarında 0,2 milyon varil/gün arz fazlası oluşacağı beklentisini 0,9 milyon varil/gün açık olarak revize eden Morgan Stanley, AB'nin getirdiği yasak nedeniyle Rusya'nın petrol üretiminin 1-1,5 milyon varil/gün azalacağı beklentisinin revizyonda etkili olduğunu vurguladı.

    CITI: ETKİSİ SÜREYE BAĞLI

    OPEC kararının ardından Citi analistleri ise üretimin reelde 1 milyon varil/gün kısılacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

    Citi uygulanacak üretim kısıntısının stokları düşük tutacağını ve fiyatlara nihai etkisinin kısıntının ne kadar bir süre için devam ettirileceğinin belirleyeceğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OPEC+'ın aldığı son karar öncesinde 2023 yılında küresel petrol pazarında 2,1 milyon varil/gün arz fazlası oluşacağını tahmin ettiklerini hatırlatan Citi, reelde 1 milyon varil/günlük bir kısıntının arz fazlasını yarı yarıya azaltacağını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow