hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çoban eğitecekler: 'Sürü yönetimi elemanı' kursu açılacak

    Çoban eğitecekler: Sürü yönetimi elemanı kursu açılacak
    expand
    KAYNAKİHA

    Bayburt’ta İŞKUR ve İl-İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çoban yetiştirmek için kurs açıyor. İŞKUR'un çobanlığa verdiği ad ise, "sürü yönetim elemanı".

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayburt’ta İŞKUR ve İl-İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, halen "sürü yönetimi elemanlığı yapan" veya "sürü yönetim faaliyetlerini gerçekleştirecek eleman" olmaya aday, sosyal güvence kapsamına alınma niteliklerine sahip, okuma ve yazma bilen veya en az ilkokul mezunu olan bedenen sağlıklı ve eğitim konularına ilgi ve ihtiyaç duyan kişilere yönelik "Sürü Yönetimi Elemanı" kursu düzenlenecek.

    Adana'da çoban uyudu sürü şehre indi

    Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Eğitime katılmak isteyen çiftçiler ön başvuru yapmak üzere İl- İlçe Müdürlüklerimizde gelmeleri gerekmektedir. Eğitime 15 yaşını doldurmuş, mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olan çiftçilerimiz alınacak olup; Eğitime katılan kursiyerlerimize günlük 25 TL ücret ödenecektir. Eğitim sonunda kursu bitirenlere Milli Eğitim onaylı ‘’Sürü Yönetimi Elamanı’’ sertifikası verilecektir. Bu sertifika ile birlikte 200 baş anaç koyuna sahip olan çiftçilerimiz yıllık 5000 TL çoban desteğinden yararlanabilmektedir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow