hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuk desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılır? Çocuk yardımı(Çocuk Destek Bileşeni) ne kadar?

    Çocuk desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılır Çocuk yardımı(Çocuk Destek Bileşeni) ne kadar
    expand

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardımlara geçtiğimiz yıl 'Çocuk Destek Bileşeni' ismiyle yeni bir program dahil edildi. Bu gelişme sonrasında tüm çocuklu vatandaşlar yardımla ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki, çocuk desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılır? Çocuk yardımı ne kadar? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocuk Destek Bileşeni' kapsamında yapılacak olan yardım detayları anne babaların gündeminde yer alıyor. Çocuk yardımı, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ailelere ödeniyor. Bakan Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışa gidildiğini paylaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada "Sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışa gidildi" dedi. 

    ÇOCUK DESTEĞİ NEDİR, NE KADAR?

    Çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttik. Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkarıldı. Şubat ayından itibaren söz konusu aylık ödemeleri artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına geçecek.

    ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURUSU NEREYE, NASIL YAPILIR?

    Başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılacak. Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.

    ÇOCUK YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

    ÇOCUK DESTEĞİ ŞARTLARI NEDİR?

    Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanma şartı: Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ünün altında olması gerekiyor. İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes destekten yaralanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    YARDIMLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN VİDEOYU İZLEYEBİLİRSİNİZ

    Çocuk desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılır Çocuk yardımı(Çocuk Destek Bileşeni) ne kadar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow