hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ile MLC arasında iş birliği mutabakatı imzalandı

    Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ile MLC arasında iş birliği mutabakatı imzalandı
    expand

    Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ile Malezya Uluslararası İslami Finans Merkezi Liderlik Konseyi arasında iş birliği mutabakat metni imzalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yürütülen uluslararası çalışmalar kapsamında, Başkan Prof. Dr. Göksel Aşan'ın Malezya’da bulunan önemli finans kurumlarının üst düzey yöneticileri ile bir dizi temasta bulunduğu belirtildi.

    İslami finans alanında faaliyetlerini yürüten uluslararası kurumların üst düzey temsilcilerinin katılımıyla Kuala Lumpur’da gerçekleştirilen “Global Forum on Islamic Economics and Finance” etkinliği kapsamında Finans Ofisi ile İslami finans alanında dünyanın önde gelen merkezlerinden biri olan MLC arasında iş birliği mutabakatı imzalandı.

    Başkan Aşan ve MLC Başkanı Tan Sri Azman Mokhtar tarafından imzalanan mutabakat ile İslami finans ürünlerinin desteklenmesine yönelik iş birliği yapılmasının hedeflendiği belirtildi.

    Açıklamada şöyle devam edildi:

    "Bu kapsamda; İslam ekonomisi faaliyetlerini desteklemek için uluslararası finansal çalışmaların geliştirilmesini teşvik etmek ve bu alanda eğitim programları seminerler, çalıştaylar ve ortak araştırma projeleri ile bilgi ve becerileri artırmayı hedefleyen girişimler üzerinde iş birliği yapılması amaçlanmaktadır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Söz konusu temaslar kapsamında, Malezya Merkez Bankası (BNM) Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Zaylani Mohamad Zahid ile yapılan görüşmede, iki ülkedeki İslami finans alanındaki gelişmelere dair görüş alışverişinde bulunuldu.

    Ülkenin önde gelen finans kuruluşlarından Maybank'ın Grup Bşk. ve CEO’su Dato' Khairussaleh Ramli ile yapılan görüşmede, İslami finans ve yatırımcı ilişkileri ele alınarak, İslami finans alanında Türkiye ve Malezya arasında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri değerlendirildi.

    Küresel İslami finansal hizmetler sektöründe uluslararası standartların belirlenmesi doğrultusunda çalışmalarını yürüten Islamic Financial Services Board (IFSB)’un Genel Sekreteri Dr. Ghiath Shabsigh ile yapılan görüşmede ise, iki ülke arasındaki iş birliği imkanları ele alındı.

    İslami finans alanında çalışan ilk küresel danışmanlık firmalarından olan Amanie Advisors’ın kurucusu Tan Sri Mohd Daud Bakar ile iki ülke arasında İslami finans alanında yürütülecek ortak projelere ilişkin konular görüşüldü.

    Başkanımız Prof. Dr. Göksel Aşan, İslami finans alanında faaliyetlerini yürüten uluslararası kurumların üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen, “Global Forum on Islamic Economics and Finance” etkinliğinin “Advancing Global Cooperation to Propel Islamic Nations to a Better Future” başlıklı oturumuna panelist olarak katılarak konuşmalarını gerçekleştirdi."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow