hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Danimarka kadınlara zorlu askerlik için hazırlanıyor

    Danimarka kadınlara zorlu askerlik için hazırlanıyor
    expand

    Danimarka kadınlar için zorunlu askerlik hizmetini getirebilir. Savunma Bakanı, ülkenin kendisini Rusya'dan koruyabilmesi için bu adımın gerekli olduğunu söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Danimarka Savunma Bakanı Jakob Ellemann-Jensen ülke ordusunun mevcut durumunun kendisini düzgün bir şekilde savunmasına izin vermediğini belirterek, kadınların Danimarka Silahlı Kuvvetlerine askere alınabilmesi gerektiğini vurguladı.

    Yetkili, medyaya verdiği bir röportajda, Danimarka'nın artık sadece gönüllülere güvenemeyeceğini belirterek, kadınlar dahil herkesin zorunlu askerlik hizmetine uygun olması ve Danimarka ordusunun boyutunun artırılması gerektiğinde ısrar etti.

    Bakan, Danimarka'nın, komşuları ve müttefiklerinin yanı sıra, Ukrayna'da başarılı olmasına izin verilirse Avrupa'ya savaş açacağını iddia ettiği Rusya karşısında ortak bir düşmanla karşı karşıya olduğunu belirtti. Ellemann-Jensen , Moskova'nın "kaybetmesi gerektiğini" söyledi.

    Danimarka'nın mevcut yasaları, Silahlı Kuvvetlerin 18 yaşın üzerindeki fiziksel olarak uygun tüm erkekleri zorla askere almasına izin veriyor ve hizmet tipik olarak dört ila 12 ay sürüyor. Kadınların ise gönüllü olarak katılmalarına izin veriliyor, ancak yasal olarak buna zorunlu değil.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow