hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzedelere yapılacak yardımlar! Deprem destek ödemesi ne zaman yapılacak, kimlere verilecek?

    Depremzedelere yapılacak yardımlar Deprem destek ödemesi ne zaman yapılacak, kimlere verilecek
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Adıyaman'daki çadır kent ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Erdoğan, çadırda kalmak istemeyen depremzedelere yapılacak yardımları açıkladı. Peki, deprem destek ödemesi ne zaman yapılacak, kimlere verilecek? İşte depremzedelere yapılacak yardımlar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye 9 saat arayla meydana gelen iki depremle sarsıldı. 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta merkez üssü Pazarcık ilçesi olan bir deprem meydana geldi. Saat 04.17'deki depremin büyüklüğü önce 7,4 olarak duyuruldu. Ancak AFAD ilerleyen saatlerde güncelleme yaparak depremin büyüklüğünün 7,7 olduğunu açıkladı.

    DEPREMZEDELERE YAPILACAK YARDIMLAR

    Depremzedelere 1 yıllık kira desteğinin sağlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şunu özellikle ifade etmek isterim; 1 yıl içinde yıkılan binaları yeniden elimizdeki projelerle inşa edecek ve sahiplerine teslim edeceğiz. 10'ar bin lira vatandaşlarımıza vereceğiz. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın da kira bedelini ödeyerek konutlarda yaşamalarını sağlayacağız. İster Adıyaman'da ister farklı illerde 1 yıl itibariyle benim vatandaşlarım kalabilecek. Bu arada da biz konutları inşa etmiş olacağız." dedi.

    "Devletimiz daha önce diğer afetlerde yaraları en kısa sürede sardıysa burada da aynısını yapmaya muktediriz. Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15 biner lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Konteyner kentler dışında barınacaklara kira yardımını yapacağız. Bu yardımları giderek yaygınlaştırarak sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow