hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğal gaz destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Doğal gaz yardımı ödemeleri tarihi 2022!

    Doğal gaz destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak Doğal gaz yardımı ödemeleri tarihi 2022
    expand

    Doğal gaz yardımından faydalanmak isteyen binlerce vatandaş e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirdi. Başvuru sürecinin ardından vatandaşlar ödemelerin yatıp yatmadığını sorgulamaya başladı. Peki, Doğal gaz destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? İşte doğal gaz yardımı ödemeleri tarihiyle ilgili bilgiler..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteği’nde başvuruları şubat ayı itibariyle alınmaya başlanmıştı. Başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağına odaklandı. Destek ödemesi, hak sahibinin PTT kartına yatırılacak. Doğalgaz ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez (mart ve ekim) gerçekleştirilmesi planlanıyor.

    DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Doğalgaz Tüketim Desteğine https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden başvuru yapılabilecek. Doğalgaz desteği, sosyal yardımlaşma ya da E-Devlet üzerinden müracaata açık olacak. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilecek.

    BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

    DOĞAL GAZ DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

    Doğal gaz yardımı ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez (mart ve ekim) gerçekleştirilmesi planlanıyor. Başvurusu kabul eden vatandaşlar, PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek ödeme alabilecek.

    Doğal gaz destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak Doğal gaz yardımı ödemeleri tarihi 2022
    BAKAN'DAN DOĞAL GAZ DESTEĞİ AÇIKLAMASI

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ödemelerin Mart ayı içerisinde yapılacağını hatırlatan Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediğimiz Destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek” ifadelerini kullandı.

    İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceğini bildiren Bakan Yanık şunları söyledi:

    “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak.”

    Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapacaklarını belirten Bakan Yanık, “Vatandaşlarımızın başvurusu sırasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekecek. Hastalarımızın yaşadığı hanelere, belirlediğimiz destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacağız” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Yanık, “Ödemesini kendi yapamayacak durumdaki engelli ve yaşlıların da bu süreçte mağduriyet yaşamaması için hak sahibi abonenin faturası ve kimliği ibraz edilerek işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli kolaylığı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

    Elektronik ortamda alınacak başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca detaylı inceleceğinin altını çizen Bakan Yanık, “Yapılacak değerlendirme sonrasında başvurusu kabul edilen vatandaşlarımız destekten yararlanmaya hak kazanacak” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow