hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğalgaz faturası bu ay bedava mı? Doğalgaz hangi ay ücretsiz? Mayıs Ayı doğalgaz faturası 0 TL mi? Doğalgaz faturası neden gelmedi?

    Doğalgaz faturası bu ay bedava mı Doğalgaz hangi ay ücretsiz Mayıs Ayı doğalgaz faturası 0 TL mi Doğalgaz faturası neden gelmedi
    expand

    Ücretsiz doğal gaz ne zaman olacak? sorusu gündemde... Geçen gün duyurulan ücretsiz doğalgaz müjdesi hakkında bilgiler sorgulanıyor. Filyos Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğalgazı'nın Devreye Alma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 ay boyunca konutlarda ücretsiz doğalgaz verileceğini açıkladı. Peki ama doğalgaz hangi ay ücretsiz olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konutlarda 1 ay ücretsiz doğalgaz verileceği müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni’nde konuşan Erdoğan 1 yıl boyunca da 25 metreküp doğalgazın ücretsiz olacağını açıkladı. Peki ama doğalgaz indirimi hangi ay olacak? 

    Bedava doğalgaz ne zaman?

    “Bedava doğalgazın” tarihi ve detayları da belli oldu. Buna göre konutlarda 20 Nisan sonrasında gelen ilk faturalarda tutar sıfır olacak.

    20 Nisan tarihinden sonra kesilecek faturalarda ücret kısmında sıfır ibaresi yer alacak. Bir gün önce, örneğin 19 Nisan’da fatura kesildiyse aynı tüketicinin bir sonraki faturasından ücret alınmayacak. 19 Nisan’da kesilen faturadan sonra, ücretsiz fatura dönemi 19 Mayıs olacak. Bir yıl boyunca aylık 25 metreküplük ücretsiz doğalgazın kullanılmayan kısmının sonraki aya devretmeyeceği belirtildi. Mayıs ayında kullanım 20 metreküpte kalırsa kalan 5 metreküp bir sonraki aya devretmeyecek. 

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce verdiği müjde sözünü unutmadığını ifade ederek hanelerde mutfak ve ısınma için kullanılan doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz vereceklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konutlarımızda ilk bir ay tamamı ücretsiz, bir yıl mutfak ve sıcak su kullanımındaki 25 metreküplük doğal gazı ücretsiz veriyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow