hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? (sabah) | 28.10.2016

    Dolar ne kadar (sabah) | 28.10.2016
    expand

    FED'in faiz politikasından en çok etkilenen döviz kurlarından dolar yükselmeye devam ederken, Suriye'deki savaşta yaşanan herhangi bir olay, döviz kurlarının yükselmesine sebep oluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Döviz kurları gerek batıdaki ekonomik olaylardan gerek Orta Doğu'daki savaş durumlarından etkilenmeye devam ediyor. Batıdaki "faiz" oranların tartışılması, Orta Doğu'daki siyasi konum kaosu ekonomiyi derinden etkiliyor. Batıda Avrupa Merkez Bankası Başkanı'nın konuşması diğer yandan Irak ve Suriye'deki savaş durumu döviz kurlarının etkilenmesine sebep oluyor.

    Amerika Merkez Bankası'nın (FED) Aralık ayındaki faiz artırımına gideceği iddiası ve bu iddiayı kanıtlayan olaylardan ötürü Türkiye'de dolar etkileniyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin faiz oranı üzerindeki sözleri döviz kurlarını etkiledi ve Euro'nun TL bazında yükselmesine sebep oldu.

    Başbakan Binali Yıldırım'ın Türkiye'deki banka sistemini eleştirmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "faiz" üzerine açıklamalarından ötürü dolar 3.11 TL seviyesine çıktı. Merkez Bankası'nın "enflasyon" yükselecek sözünden ötürü ilerki günlerde nasıl bir politika izlenecek?

    Petrol fiyatlarındaki son durum dolar / TL üzerindeki etksini sürdürüken, OPEC'in petrol kısıtlaması ve bunun üzerine yapılan anlaşmaların gidişatı dövizi etkileyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'de en son yaşanan olaylar ve Musul Operasyonu'ndan ekonomi uzmanları dolar'ın yükseleceği öngörüsünde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow