hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar, kaç TL? 6 Mayıs dolar TL kuru rekor kırdı!

    Dolar ne kadar, kaç TL 6 Mayıs dolar TL kuru rekor kırdı
    expand

    Dolar TL kuru 6 Mayıs Çarşamba günü yatırımcılar ve ekonomi gündemini takip edenler tarafından merakla araştırılıyor. Özellikle gün içerisinde döviz alım satımı yapacaklar ekonomi gündemini takip edenler bugün dolar ne kadar, kaç TL sorusunun cevabını araştırıyor. Hemen belirtelim ki uzun zamandır yukarı yönlü seyreden dolar TL kuru bugün tarihi bir rekor daha kırdı. İşte, 6 Mayıs dolar TL kuru...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar TL kuru bugün ne kadar, kaç TL?  Ekonomi gündemini takip edenler ve gün içerisinde dolar alım satımı yapacak yatırımcılar bu sorunun cevabın merak edip araştırıyor. Merak edilen güncel rakamları sizler için haberimizde derledik. İşte, 6 Mayıs güncel dolar TL kuru ve döviz kurlarında son durum…

    DOLAR TL KURU BUGÜN NE KADAR?

    Haftaya yukarı yönlü seyirle ve 7 TL’nin üzerinde başlayan dolar TL kuru geçtiğimiz günü de değer kazanarak kapattı. Geçtiğimiz günü 7 lira 08 kuruş üzerinden kapatan dolar TL kuru yeni güne 7 lira 10 kuruş sınırında yani 7 lira 09 kuruş seviyesinden başladı. Öğle saatlerine gelindiğinde ise dolar TL kuru yeni bir rekor kırarak 7.16 TL'ye kadar yükseldi. Saat 12.30'da bigpara.com'da kaydedilen bilgilere göre dolar TL 7 lira 16 kuruş seviyesinden serbest piyasada şlem görüyor.

    REEL EFEKTİF DÖVİZ KURU NİSANDA GERİLEDİ

    Reel efektif döviz kuru endeksi, nisanda TÜFE bazında 4,03 puan azalarak 68,88'e düştü.

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan geçici verilere göre, 2003=100 bazlı reel efektif döviz kuru endeksi, TÜFE bazında nisan ayında bir önceki aya kıyasla 4,03 puan azalışla 68,88'e indi. Endeks, Mart 2020'de 72,91 düzeyinde bulunuyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yİ-ÜFE bazında reel efektif döviz kuru endeksi de aynı dönemde 2,93 puan azalarak 78,81'den 75,88'e geriledi.

    Türk lirasının değeri, nisan ayında 2019'un aynı ayına göre TÜFE bazında 3,86 puan, Yİ-ÜFE bazında ise 3,91 puan azaldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow