hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin verisi dolara ket vurdu

    Çin verisi dolara ket vurdu
    expand

    Çin'den gelen ve imalat komplekslerinin güçlü bir büyüme döneminde olduğunu belirten bir rapor, doların yükselmesine baskı yaptı. Veri, altın ve euro'ya güç verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin'in imalat büyümesi, doların yükselmesine baskı yapıyor. Ülkede PMI verisi Şubat'ta Ocak ayındaki 50,1 puandan 52,6 puana çıkarak son 10 yılın en hızlı büyümesini gösterdi.

    Beklentiyi aşan veri sonrası Dolar üzerinde düşüş baskısı oluşurken diğer taraftan da euro'ya güç verdi. Toplu olarak bu temel olaylar doları 41 puan veya yüzde 0,39 düşürerek dolar endeksini 104,415'e kadar indirdi.

    CME'nin FedWatch aracına göre, Fed'in oranları 25 baz puan artırma olasılığı yüzde 73,8 ve 50 baz puanlık bir faiz artırımı ile daha agresif olma olasılığı yüzde 26,2 değerinde.

    Bu ay Federal Açık Piyasalar Komitesi (FOMC) toplantısında (22-23 Mart) toplandığında hala 50 baz puanlık ve 25 baz puanlık artırım önerilerinin olacağı tahmin ediliyor.

    Birçok analist, Fed'in, büyük olasılıkla önümüzdeki üç FOMC toplantısında üç adet 25 baz puanlık faiz artırımını yürürlüğe koyacağını düşünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son olarak, 10 Mart'taki istihdam raporu ve 14 Mart'taki Şubat ayı TÜFE endeksi olan Fed'in bir sonraki toplantısında nihai kararını şekillendirecek. Bu iki rapor toplantı öncesi en güncel veriler olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow