hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Danimarkalı bankadan ECB faiz kararına 2 gün kala Euro tahmini

    Danimarkalı bankadan ECB faiz kararına 2 gün kala Euro tahmini
    expand

    Danske Bank Research "Euro, dolar karşısında kazancını artırabilir" tahmininde bulundu. Yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası toplantısına hazırlanırken beklenenden zayıf PMI verilerini işlemeleri nedeniyle euro, son bir ayın zirvesi olan 1,0693 Dolar'dan düşerek 1,065 Dolar seviyesinde işlem görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Danske Bank Research'e göre euro kısa vadede zayıf dolar karşısında kazancını artırabilir.

    Danske Bank Research Stratejisti Mohamad Al-Saraf yayınladığı yatırımcı notunda düşen hazine getirileri nedeniyle ABD dolarının bir ayın en düşük seviyelerine gerilediğini belirterek euronun yakın vadede zayıf dolar karşısında kazançlarını artırabileceğini vurguladı.

    Al-Saraf, "ABD ekonomik verilerinin hayal kırıklığı yaratmaya başlamasını beklediğimiz için yakın vadede euro/dolar paritesinde üst tarafı tercih etmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda ABD hizmet sektöründeki potansiyel zayıflığa dikkat etmekte fayda var. Öncü satın alma yöneticileri verileri salı günü Avrupa ve ABD'den gelecek ve her iki para birimi için de yön gösterecek" dedi.

    Euro/dolar paritesi bugün 1,0695 ile son bir ayın en yüksek seviyesine çıkarken, dolar endeksi 105,3720 ile bir ayın en düşük seviyesini gördü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow