hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar, dirençli ABD iş piyasasından destek buldu

    Dolar, dirençli ABD iş piyasasından destek buldu
    expand

    Dolar, ABD ekonomik verilerinin Fed'i agresif faiz artırım yolunda tutabilecek sıkı işgücü piyasasına işaret etmesinin ardından neredeyse bir ayın zirvesi yakınında kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son verilere göre, işsizlik maaşı için yeni başvurularda bulunan Amerikalıların sayısı geçen hafta üç ayın en düşük seviyesine düşerken, işten çıkarmalar Aralık ayında yüzde 43 düştü.

    Bir başka rapor ayrıca, özel istihdamın geçen ay 235.000 iş artarak 150.000'lik artış beklentilerinin çok üzerinde olduğunu ortaya koydu.

    ABD dolar endeksi, yüzde 0.9 artışla yaklaşık bir ayın zirvesi olan 105.27'ye ulaştıktan sonra yüzde 0.09 artış 105.21'e yerleşti.

    Endeks, Eylül ayından bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 1,6'dan fazla haftalık kazanç yolunda ilerliyor.

    ANZ'de Asya araştırma başkanı Khoon Goh "Teknoloji sektöründeki iş kayıplarıyla ilgili tüm anekdotlar henüz genel istihdam verilerine yansıtılmadı. Bu bazı ceplerde zayıflık olsa da ekonominin diğer bölümlerinden işçiler için hala güçlü bir talep olduğunu gösteriyor." dedi.

    Perşembe günü altı haftanın en düşük seviyesi olan 1.1873 dolara düşen sterlin, son olarak yüzde 0.1 artışla 1.1920$'da işlem gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Euro, bir önceki seansta da yüzde 0.8 düşerek üç haftanın dip seviyesi olan 1.0515 dolara ulaştıktan sonra yüzde 0.02 artışla 1.0522$'a yükseldi.

    Japon yeni karşısında dolar yüzde 0.36 artışla 133.88 yene yükseldi ve bir haftanın zirvesi olan 134.045 yenden çok uzak değil.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow