hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar endeksinde toparlanma

    Dolar endeksinde toparlanma
    expand

    Dolar endeksi önde gelen ABD bankalarından gelen güçlü kazançların Mayıs ayında bir başka faiz artırımına ilişkin piyasa beklentilerini desteklemesi ve Amerikan ekonomisinin dayanıklılığına vurgu yapan verilerle bir yılın en düşük seviyelerinden toparlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar endeksi, Asya sabah ticaretinde, Wall Street’teki bankaların beklentileri büyük ölçüde aşan kazançlar açıklamasının ardından, Fed’in önümüzdeki Mayıs toplantısında faiz oranlarını artıracağı yönündeki beklentilerin artmasıyla 101.73′e tırmandı.

    Asya para birimleri buna bağlı olarak zayıfladı, Japon yeni ABD doları karşısında yüzde 0,2 düşerek 134′e ve Çin yuanı dolar karşısında 6,8750′ye düştü.

    Kore wonu da ABD doları karşısında yüzde 0,6 zayıflayarak 1.311,45′e gerilerken, Avustralya doları Amerikan doları karşısında hafifçe güçlenerek 0,6711′e yükseldi.

    “ABD doları 12 ayın en düşük seviyesine düşmüş olsa da... aslında önümüzdeki aylardaki raporlarda ek veri iyileştirmeleri göreceğiz ve piyasa, Federal Rezerv’in üçüncü ayda faiz oranlarını düşürmeyeceğini yeniden düşünmeye başlayacak. çeyrek, ”BK Asset Management’tan Kathy Lien Pazartesi günü CNBC Squawk Box Asia’ya söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow