hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar, güvercin Powell ve borç tavanındaki gerileme nedeniyle yavaşladı

    Dolar, güvercin Powell ve borç tavanındaki gerileme nedeniyle yavaşladı
    expand

    Dolar, ABD borç tavanı müzakerelerindeki sürpriz düşüşün ardından ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artırımlarını yavaşlatmayı tercih ettiğini belirtmesinin ardından yen ve euro karşısında düşüşünü sürdürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar endeksi 103'e gerileyerek arka arkaya ikinci seansta düşüşünü kaydetti. Ayrıca Euro, Cuma günü ulaştığı yedi haftanın en düşük seviyesi olan 1.0758 dolardan yukarı tırmanarak 1.08 dolar seviyesinin üzerine kazançlarını konsolide etti.

    Cuma günü Thomas Laubach Araştırma Konferansı'nda konuşan Fed Başkanı Jerome Powell, "Finansal istikrar araçları, bankacılık sektöründeki koşulların sakinleşmesine yardımcı oldu. Öte yandan, buradaki gelişmeler, daha sıkı kredi koşullarına katkıda bulunuyor ve muhtemelen ekonomik büyüme, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşturacak. Dolayısıyla sonuç olarak, hedeflerimize ulaşmak için politika faizimizin olması gerektiği kadar yükselmesi gerekmeyebilir. Tabii bunun boyutu çok belirsiz." dedi.

    Powell, "Politika sıkılaştırmada uzun bir yol kat ettik ve politikanın duruşu kısıtlayıcı ve şimdiye kadarki sıkılaştırmamızın gecikmeli etkileri ve son bankacılık streslerinden kaynaklanan kredi sıkılaştırmasının boyutu hakkında belirsizlikle karşı karşıyayız. Buraya kadar geldikten sonra, dikkatli değerlendirmeler yapmak için verilere ve gelişen görünüme bakmayı göze alabiliriz." diye konuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yatırımcılar şimdi ABD Başkanı Joe Biden ile Meclis Cumhuriyetçi Başkanı Kevin McCarthy arasında bugün borç tavanını görüşmek üzere yapılacak önemli bir toplantıyı bekliyor.

    İki taraf arasındaki müzakereler, Cuma günü Cumhuriyetçi müzakerecilerin toplantıyı terk etmesiyle aniden kesildi. Görüşmeler sonunda yeniden başlasa da, her iki taraf da doları düşüren herhangi bir ilerlemeden bahsetmedi.

    Pek çok para birimi analisti, haziran başında, Hazine'nin parasının bitme ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow