hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar yen karşısında 6 ayın zirvesine çıktı

    Dolar yen karşısında 6 ayın zirvesine çıktı
    expand

    Dolar, dünya piyasalarında Fed faiz beklentileriyle yükseldi, yen karşısında 6 ayın zirvesine ulaştı. ABD faiz oranlarının daha uzun süre daha yüksek kalacağı beklentileri ve devam eden borç tavanı müzakereleri yatırımcıları gergin tuttu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Japon yeni dolar karşısında 138'i geçerek, ABD ve Japonya'nın para politikası arasındaki ayrışma nedeniyle Kasım sonundan bu yana en zayıf seviyelerine geriledi.

    Yatırımcılar, ABD enflasyon verilerinin mevcut seviyesini koruması, perakende satışların iyimser olması ve işgücü piyasasının herhangi bir gevşeme belirtisi göstermemesi nedeniyle yavaş yavaş Fed faiz indirimi beklentilerini öteliyor.

    Bu arada yatırımcılar, son tarih olan 1 Haziran noktasında herhangi bir ilerleme kaydedilmediği için ABD borç tavanı müzakerelerini de yakından izliyor.

    Japonya Merkez Bankası, güçlü enflasyonist baskılara rağmen kilit kısa vadeli faiz oranını yüzde -0,1'de tutmaya devam ediyor.

    Japonya'da manşet enflasyon oranı, yüzde 2,5'e daha fazla yavaşlayacağı tahminlerine rağmen Nisan ayında beklenmedik bir şekilde yüzde 3,5'e yükselirken, çekirdek enflasyon oranı yüzde 3,4 ile üç ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow