hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ruble 16 ayın en düşük seviyesine geriledi

    Ruble 16 ayın en düşük seviyesine geriledi
    expand

    Rus rublesi, Ağustos ayında dolar başına 105'i geçerek, Rusya'nın Mart 2022'de Ukrayna'yı işgalinin tetiklediği çöküşten bu yana en düşük seviyesini gördü. Düşüş, döviz arzındaki düşüşe ve değişen ticaret dengesine bağlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus rublesi, önde gelen küresel para birimleri karşısındaki kayıplarını genişletti ve haftanın ilk gününde erken saatlerde 16 ayın en düşük seviyesine geriledi.

    Rus para birimi, 28 Mart 2022'den bu yana en düşük seviyesi olan ABD doları karşısında 96 ruble üzerinde işlem görüyordu. Cuma günü 16 ayın en düşük seviyesi olan 106'ya geriledi.

    Ruble'nin zayıflığı, yaz tatili sezonuyla ilgili olabilecek artan yerel döviz talebine ve ay başında ihracatçıların tipik olarak düşük desteğine bağlanıyor.

    Promsvyazbank baş analisti Egor Gilnikov'a göre, Maliye Bakanlığı'nın bütçe kuralı çerçevesinde 7 Ağustos'tan bu yana döviz satışından döviz alımına geçmesi yönündeki son kararı, ruble üzerinde ek baskı oluşturdu.

    Gilnikov Ruble üzerindeki kilit baskının, Moskova Borsası endeksinde beklenmedik bir düzeltmenin ardından meydana geldiğini belirterek, ülkeden sermaye çıkışının etkisinin göz ardı edilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow