hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ruble dokuz ayın en düşük seviyesine geriledi

    Ruble dokuz ayın en düşük seviyesine geriledi
    expand

    Rus para birimi, Moskova Borsasında geçen haftaki dalgalı ticaret ve yeni AB yaptırımları beklentilerinin ardından yaklaşık dokuz ayın en düşük seviyesine geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus rublesi, dün ABD doları karşısında 73,68 rubleye geriledi ve iki gündür Nisan ayının sonundan bu yana en düşük seviyelerde seyrediyor.

    Rus para birimininin dolar ve euro karşısında değer kaybetmesi, bir dizi başka finansal kısıtlama ve düşük petrol fiyatları beklentileri tarafından yönlendirildi. Analistler, ihracatçıların vergi ödemek için döviz gelirlerini rubleye çevirmeye başlayacakları Şubat ayının sonuna kadar rublenin baskı altında kalmasını bekliyorlar.

    AB, Rusya'ya, diğer cezaların yanı sıra ülkenin en büyük özel kredi kuruluşu Alfa Bank da dahil olmak üzere dört Rus bankasını hedef alacak yeni bir yaptırım paketi teklif etmeye hazırlanıyor.

    Bununla birlikte, verilere göre rublenin genel dinamikleri olumlu olmaya devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'daki askeri harekatının başlaması ve ardından gelen Batı yaptırımları öncesinde geçen yıl Ocak ayında olduğundan daha yüksek işlem görüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow