hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    28 Şubat 2022 Ruble dolar kuru ne kadar? Rus Rublesi kaç TL?

    28 Şubat 2022 Ruble dolar kuru ne kadar Rus Rublesi kaç TL
    expand

    Putin’in savaşın ayak seslerini duyurduğu ve Donetsk ile Luhansk’ın bağımsızlığını tanıdığı açıklamaları sonrasında tüm dünyada gözler Ruble’ye çevrilmişti. Rusya’nın para birimi Ruble’nin döviz kurları karşısındaki durumu yakından incelenmeye başlandı. Peş peşe yaşanan gelişmeler sonrasında Ruble büyük kayıp yaşadı. Peki, Ruble dolar kuru ne kadar, Rus Rublesi kaç TL?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya – Ukrayna krizinde gerilim giderek tırmanırken Putin tüm dünyanın kilitlendiği önemli açıklamalarda bulunmuştu. ABD’nin ve diğer ülkelerin Ukrayna’nın NATO’ya alınmaması konusunda kendilerine bir garanti veremediğini ifade eden Putin, NATO’nun Ukrayna alanına doğru genişlemesinin kendileri açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu hatırlattı. Bu açıklamaları sonrasında da Donetsk ile Luhansk’ı tanıyan Putin, müdahalenin de sinyallerini vermiş oldu. Çok geçmeden Rus askerine talimatın verilmesinin ardından Ruslar, Ukrayna'ya giriş yaptı. 

    Hem Putin’in açıklamaları sonrasında hem de savaşın başlamasının ardnıdan gözler rubleye çevrildi.

    RUBLE DOLAR KURU NE KADAR?

    Putin’in açıklamaları öncesinde 0.013 dolar olan Ruble açıklamaların hemen sonrasında yönünü aşağı çevirerek 0.012 dolara geriledi. Yine açıklama öncesinde 76,26 olan USD/RUB paritesi açıklama sonrasında 80.13’e çıktı.

    Savaşın başlamasıyla birlikte de Ruble 0,01181'e kadar geriledi. Savaş sonrası USD / RUB paritesi de 84,91'e çıktı.

    28 Şubat 2022 Pazartesi günü itibariyle SWIFT adımı sonrası USD / RUB paritesi 107,49'a çıkarken Rus Rublesi 0,00930'a kadar düştü.

    RUS RUBLESİ KAÇ TL?

    Putin açıklama yapmadan önce 18 kuruş olan 1 Rus Rublesi açıklamaların hemen sonrasında ise 17 kuruşa düştü. 25 Şubat 2022 Cuma günü itibariyle ruble 0,16.6 kuruştan işlem gören Ruble, SWIFT açıklaması sonrasında 28 Şubat 2022 Pazartesi günü itibariyle 0,13.2 kuruşa kadar geriledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow