hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dul kadın yardımı ne kadar oldu, başvuru nereden yapılıyor? Sosyal yardım ücretleri belli oldu!

    Dul kadın yardımı ne kadar oldu, başvuru nereden yapılıyor Sosyal yardım ücretleri belli oldu
    expand

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni sosyal yardım paketinin detaylarını paylaştı. Bu açıklamanın ardından konuyla ilgili detaylar merak edildi. Peki, yeni paketler arasında yer alan dul kadın yardımı nasıl alınır, ne kadar? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile Destek Paketi kapsamında verilen sosyal yardımlara yenileri eklendi ve miktarlarında artış yaşandı. Türkiye Aile Destek Programı'nın kapsamının genişletilmesine ve etkinliğini artırmaya yönelik çalışmaların tamamlandığını bildiren Bakan Yanık, yeni paketlerle ilgili detayları açıkladı. Bakan Yanık, artış yapılan sosyal yardımların detayını şu şekilde paylaştı: “Prefabrik ev yapımı yardımını 40 bin TL’den 150 bin TL’ye, ev onarım yardımını 25 bin TL’den 75 bin TL’ye, betonarme ev yapımı yardımını 70 bin TL’den 200 bin TL’ye çıkardık. Buna ek olarak Şartlı Doğum Yardım Programı kapsamında vermiş olduğumuz 150 TL’lik tutarı 500 TL’ye, Çoklu Doğum Yardımını 215 TL’den 400 TL’ye, Şartlı Sağlık Yardımını da 55 TL’den 100 TL’ye yükselttik” dedi.

    DUL KADIN YARDIMI NASIL ALINIR, NE KADAR?

    Bakan Yanık ayrıca, Öksüz Yetim Yardımında 300 TL olan destek tutarını 600 TL’ye, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakdi Yardımını da 500 TL’den 1.000 TL’ye çıkardıklarının bilgisini verdi.

    SOSYAL YARDIMLARA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

    Başvuruları e-Devlet üzerinden alınan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılan başvuru ile belirlenen hak sahiplerine ödemeler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından banka/PTT hesabı üzerinden yatırılıyor. 

    HANGİ SOSYAL YARDIM NE KADAR OLDU?

    Dul kadın yardımı ne kadar oldu, başvuru nereden yapılıyor Sosyal yardım ücretleri belli oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow