hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Bankası açıkladı: Dünyayı kadınlar değiştirecek

    Dünya Bankası açıkladı: Dünyayı kadınlar değiştirecek
    expand
    KAYNAKcnnturk.com

    Dünya Bankası, toplumsal cinsiyet eşitliği reformlarının küresel ekonomiyi hızlandırabileceğini söyledi. Dünya Bankası'na göre, kadınların işgücüne katılımının artması ve iş kurma olanaklarının güçlendirilmesi için hükümetlerin cinsiyet eşitliğini sağlamak için daha hızlı adımlar atması gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Bankası'nın son raporuna göre, küresel ekonomi kadınların katılımıyla 'hızlandırılabilir'. Rapor, birçok alanda devam eden eşitsizliklere rağmen, toplumsal cinsiyet eşitliğinin reformlarla hızlandırılabileceğini öne sürüyor.

    Cinsiyet farkının kapatılmasının küresel GSYİH'yi yüzde 20'nin üzerinde artırabileceği ve önümüzdeki on yılda dünya büyüme oranını ikiye katlayabileceği belirtiliyor.

    Ancak, rapora göre, reformlar yavaş ilerliyor ve hükümetlerin cinsiyet eşitliğini sağlamak için işyerlerinde ve düzenleyici çerçevelerde ilerlemeyi hızlandırması gerekiyor.

    Araştırmacılar, kadınlar arasındaki küresel cinsiyet farkının önceki tahminlerden daha geniş olduğunu ve hiçbir ülkenin kadınlara eşit fırsatlar sağlamadığını tespit etti.

    Kadınların şiddete karşı yasal koruma ve çocuk bakımı konusunda erkeklerden daha az hakka sahip olduğu da raporda vurgulandı.

    Dünya Bankası, kadınların işgücüne katılımının ve iş kurma olanaklarının artması için cinsiyet eşitliğine yönelik yasal reformların ve güçlendirilmiş kamu politikalarının hızla uygulanması gerektiğini savundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow