Dünya Bankası'ndan Ukrayna'ya 1,5 milyar dolar

Dünya Bankası Ukrayna'ya 1,5 milyar dolar gönderdi. Kiev ayrıca Tokyo tarafından garanti edilen son ödemenin ardından Japonya'dan 2 milyar dolar daha bekliyor.
Ukrayna Maliye Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Dünya Bankası'nın Ukrayna Güven Fonu için İlerleyen Gerekli Kredi Geliştirme aracılığıyla Kiev'e 1,5 milyar dolar aktardığını duyurdu.
Maliye Bakanı Sergey Marchenko, "Toplanan fonlar, ekonomik iyileşmeye ve nüfus için sosyal güvenliğin güçlendirilmesine yönlendirilecek" dedi.
Transfer, Japon hükümetinin garantisi altında gerçekleştirildi.
Marchenko, "Ukrayna'nın G7 başkanlığı sırasında Japon hükümeti ve Dünya Bankası ekibi tarafından sürekli desteği için minnettarım" dedi.
Bakanlık, Rusya'nın komşusuna yönelik askeri operasyonunu başlatmasından bu yana, Kiev'in Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı aracılığıyla 581 milyon dolardan fazla mali yardım aldığını kaydetti.
Bakanlığa göre, Ukrayna makamları Dünya Bankası'nın ADVANCE fonu aracılığıyla doğrudan bütçe desteği için Tokyo'dan 2 milyar dolar daha almayı planlıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ASGARİ ÜCRETE ZAM HABERLERİ: Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacak mı?
Bitcoin için dudak uçuklatan tahmin! O tarihi işaret etti…
Emlak sektörüne dijital güç! Kira sözleşmeleri için yeni dönem...
ENFLASYON İKİLEMİ... Borsa karışık seyrediyor!
Altın yatırımcısının kafasını karıştırmaya devam ediyor! 8 farklı kaynak, 8 farklı rakam