hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın en büyük varlık yöneticisinden Ukrayna savaşı yorumu: Bizim için çok iyi!

    Dünyanın en büyük varlık yöneticisinden Ukrayna savaşı yorumu: Bizim için çok iyi
    expand

    10 trilyon dolara ulaşan yönetilen varlıklar ile 2023 yılı itibarıyla dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan New York merkezli BlackRock yetkilisi, Ukrayna'da süren savaşı "iş için çok iyi" olarak yorumladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BlackRock yetkilisi, yayımlanan bir videoda ABD merkezli O'Keefe Media Group (eski Project Veritas) ile gizli bir muhabire verdiği demeçte, varlık yönetimi devi için bir işe alım uzmanının "iş için iyi" olduğu için Ukrayna'daki çatışmanın mümkün olduğu kadar uzun süre devam etmesini istediğini söyledi.

    ABD medyasında yer alan haberlere göre LinkedIn profili silindiğinden beri kendisini BlackRock'ta teknoloji görevlisi olarak tanımlayan Serge Varlay, muhabire "Savaş gerçekten iş için çok iyi" dedi.

    KÖTÜ HABER İYİ HABERDİR

    Bir yatırımcının, Ukrayna buğday silolarının bombalanmasıyla tetiklenen buğday fiyatlarındaki artıştan kâr sağlayabileceği bir senaryonun ana hatlarını çizen Varlay, başyazıyı yazmadan önce "oynaklığın kâr etme fırsatı yarattığını" açıkladı ve "İşler ters gittiğinde heyecan verici, değil mi?” dedi.

    "Ülke olarak çatışmanın bitmesini istemiyoruz" diyen Varlay, "Bu ne kadar uzarsa Rusya o kadar zayıflar" dedi.

    Varlay, işvereninin siyasi sistem üzerindeki kontrolüyle de övünürken "Başkanın kim olduğu değil, başkanın cüzdanını kimin kontrol ettiği önemli" dedi ve "dünyayı yönetenlerin hedge fonlar, BlackRock, bankalar" olduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bütün bu finansal kurumlar, politikacıları satın alıyorlar. Bu koca ton parayı alabilirsin ve sonra insanları satın almaya başlayabilirsin” diyen Varlay 10 bin dolar ile senatör alınabileceğini söyleyerek skandal sözlerine devam etti.

    Varlay, ABD hükümetinin finansal simülasyonlarını yürütmek için BlackRock'a da ihtiyacı olduğunu söyledi ancak BlackRock'un "radarda olmak istemediğini" belirtti.

    10 TRİLYON DOLARI KONTROL EDİYOR

    BlackRock, yönetimi altındaki 10 trilyon doların üzerindeki varlıklarla Microsoft, Apple, Amazon, Nvidia, Alphabet, Pfizer, Tesla, Merck, Visa ve Mastercard dahil olmak üzere çoğu büyük Amerikan şirketinin ve emeklilik fonlarının oldukça büyük hisselerini kontrol etmekte.

    Şirket, 2008 mali krizinde ve Covid-19'a karşı ABD hükümetine yardımcı olması için görevlendirildi, bu da onu Fed dışında ABD mali sisteminin kaldıraçları üzerinde doğrudan kontrol uygulayan ve içeriden öğrenmeler hakkında soru işaretleri uyandıran tek özel şirket haline getirdi.

    Ulusal Ekonomik Konsey başkanı Brian Deese de dahil olmak üzere birkaç BlackRock yetkilisi Biden yönetiminde görev yapıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow