hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın en zengin kişisi unvanı bir kez daha Musk'ta

    Dünyanın en zengin kişisi unvanı bir kez daha Muskta
    expand

    Elon Musk, dünyanın en zengin kişisi unvanını geri aldı. Milyarder tahtı Cuma günü kaybetmişti. Bu yıl listenin ilk iki sırasında kıyasıya çekişme var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elon Musk, Forbes'in gerçek zamanlı milyarderler listesine göre Fransız lüks mallar patronu Bernard Arnault ile ileri geri bir savaşın ortasında. Milyarder, Tesla hisselerinin toparlanarak  1 numaralı koltuğa itmesiyle bu hafta dünyanın en zengin insanı unvanını yeniden ele geçirdi.

    Musk'ın astronomik net serveti, Forbes'in hesaplamalarına göre Pazartesi günü 4,1 milyar dolar daha kazandı ve net servetini yüzde 1,75'ten fazla artırarak rahat bir şekilde 240,7 milyar dolara çıkardı.

    Değerlemedeki artış, Tesla'nın hisselerinin Pazartesi sabahı yüzde 2,5'ten fazla artarak 266 doların biraz üzerine çıkması ve geçen hafta yeni Tesla müşterileri için yedi yıllık kredi finansmanı sunacağını açıklamasının ardından ani bir düşüşten sonra toparlanmasıyla geliyor.

    Musk'ın net serveti, Pazartesi günü Louis Vuitton, Christian Dior ve Tiffany'nin sahibi olduğu lüks eşya devi LVMH'nin CEO'su Arnault'nun net servetinin düşen LVMH hisseleri arasında yüzde 1'den fazla (2,4 milyar dolar) azalarak 234,9 milyar dolara gerilemesinin ardından Arnault'u geride bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Musk, kısa süreliğine yeniden ele geçirdikten birkaç gün sonra dünyanın en zengin insanı unvanını Cuma günü kaybetmişti. Perşembe günü, ezici bir üç aylık kazanç raporunun hemen ardından yaklaşık yüzde 10 düşen Tesla'nın batan hissesi nedeniyle yaklaşık 18 milyar dolar kaybetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow