hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın en zengin şehirleri belirlendi! İşte yıldız kentler

    Dünyanın en zengin şehirleri belirlendi İşte yıldız kentler
    expand

    Dünyanın dört bir yanından şehirler karşılaştırıldı ve en zengin olanlar belirlendi. Bireylerin net servetlerinin temel kıstas alındığı listede İstanbul 51. Sırada yer aldı. İşte o liste…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Henley & Partners dünyanın en zengin şehirlerine ilişkin yıllık raporunu yayınladı. Raporun bulguları, son 10 yılda dünyanın dört bir yanındaki büyük şehirlerde milyoner nüfusunun ne kadar hızlı arttığına işaret ediyor.

    Küresel bir istihbarat firması olan New World Wealth, dünya çapında dokuz bölgede 97 şehirden veri topladı. Rapor, şehirleri 150.000′den fazla yüksek net servete sahip bireyin harcama alışkanlıklarına göre sıraladı ve 10 milyon doların üzerinde yatırım yapılabilir varlığa sahip olanları vurguladı.

    Raporu oluşturmak için kullanılan tüm veriler 31 Aralık 2022′de toplandı.

    TAHTTA NEW YORK VAR

    New York City (NYC) listede birinci. Rapor, 2012′den 2022′ye kadar, şehrin yüksek gelirli bireylerden oluşan nüfusunda yüzde 40′lık bir artış olduğunu tespit etti. Henley & Partner’ın raporuna göre NYC, değeri 1 milyon doları aşan 340.000 kişiye, 724 centi-milyonere ve 58 milyardere ev sahipliği yapıyor.

    TOKYO

    Listedeki en zengin ikinci şehir ise Japonya’nın başkenti Tokyo. Japon şehri, 290.300 yüksek net değere sahip kişiden oluşan bir nüfusa sahiptir. Tokyo 250 centi-milyonere ve 14 milyardere ev sahipliği yapıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehir, 2012′den 2022′ye kadar yüksek net gelirli bireysel nüfus artışında yüzde 5′lik bir düşüş gördü. Buna rağmen Tokyo, Japonya’daki milyonerlerin yüzde 21′ini oluşturuyor.

    CALIFORNIA

    San Francisco ve Silikon Vadisi’ni içeren California Körfez Bölgesi ilk üçü tamamladı. Körfez Bölgesi 285.000 yüksek varlıklı kişiye ev sahipliği yapıyor - 629 centi-milyoner ve 63 milyarder var.

    California bölgesi, 2012′den 2022′ye kadar yüksek gelirli bireylerden oluşan nüfusunda yüzde 68′lik bir büyüme gördü.

    Wealth-X ve REALM tarafından Mart ayında yapılan bir araştırmaya göre, San Jose metropolünde yaşayan her 372 kişi için değeri 30 milyon doları aşan bir ev sahibi ve San Francisco’nun hemen kuzeyindeki her 505 kişi için bir ultra zengin ev sahibi var.

    İŞTE İLK 10

    Dünyanın en zengin şehirleri belirlendi İşte yıldız kentler

    İSTANBUL

    İstanbul ise Varşova, Barcelona, Milan, Kahire gibi dünya şehirlerinin önünde gelerek listeye 51. sıradan girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul’da en az 1 milyon dolar serveti olan sayısı, 16.300 olarak belirlenirken en az 100 milyon dolar serveti olan sayısı ise 62 oldu. En az 1 milyar dolar serveti olanların sayısı da 10.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow