ECB faiz artırımlarında ısrar edecek

ECB faiz artırımlarında ısrar edecek
expand

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, faiz artırımlarında ‘yolda kalacağını’ söyledi. Ama ne kadar süreceği belli değil.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Lagarde, yaklaşan faiz kararlarına atıfta bulunurken defalarca “rotada kalmak” ifadesini kullandı, ancak bazı piyasa gözlemcileri bankanın şahin duruşunu daha uzun süre koruyacağından şüphe ediyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) İcra Kurulu Üyesi Fabio Panetta’nın, merkez bankasının Mart ayı toplantısından sonra herhangi bir faiz oranı hamlesi için önceden taahhütte bulunmaması gerektiğini söylediği bildirildi.

Piyasalar önümüzdeki iki politika toplantısı için 50 baz puanlık bir zam fiyatladı.

Bankası, euro bölgesindeki yüksek enflasyonu kontrol altına almak amacıyla geçen yıl dört oran artışıyla sıkılaştırma moduna girdi. Bu kararlar ana mevduat faizini -yüzde 0,5′ten yüzde 2′ye çekti.

Son veriler , manşet enflasyonda art arda iki ay düşüş olduğunu gösterdi.

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow