hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ECB üyeleri faizi artırmanın devamından yana

    ECB üyeleri faizi artırmanın devamından yana
    expand

    ECB'nin Avusturyalı ve Belçikaları üyeleri de Slovak ve Litvanyalı üyelerinin geçen hafta söylediği gibi faiz artırımlarının devam etmesi gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann ve Belçika Merkez Bankası Başkanı Pierre Wunsch enflasyonun düşürülmesi için ECB'nin faiz oranlarını daha da artırmasının gerektiğini ifade ettiler.

    Holzman ve Wunsch, geçtiğimiz hafta Slovakya ve Litvanya merkez bankalarının başkanlarından gelen faiz artırım çağrılarına destek verdiler.

    Holzmman yaptığı açıklamada, "Enflasyon bizim düşündüğümüzden daha zorlu. Biraz daha faiz artırımı bekliyorum" ifadelerini kullanırken, faiz artırımı büyükülğünün veriler tarafından belirleneceğini vurğguladı.

    Belçika MB Başkanı Wunsch da, "ECB, Temmuz'dan bu yana faizi 350 baz puan artırdı. Ancak bundan daha fazlasını yapmamız gerektiğini biliyoruz. Ne kadar fazlasının gerektiği toplantıdan toplantıya belirlenecek" dedi.

    Wunsch, eğer enflasyon için temel tapmin gerçekleşir ise, ECB'nin faizler konusunda daha "uzun bir yolu" bulunduğunu da savundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow