ECB üyesi enerji fiyatlarıyla enflasyon arasındaki ilişkiye dikkat çekti

ECB'nin İtalyan üyesi Visco, "Düşen enerji fiyatları enflasyonun yatıştırılmasına yardım edecek" dedi.
Avrupa Merkez Bankası üyesi ve İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, enerji maliyetlerindeki hızlı düşüşün Avrupa'da enflasyonun yatıştırılmasına yardım edeceğini savundu. Visco, şirketleri karlarını artırmak için fiyatları çok uzun süre yüksek tutmaya çalışmamaları konusunda uyardı.
Turin'de düzenlenen etkinlikte konuşan Visco, "Gelinen noktada Avrupa'da çekirdek enflasyonunda yükselişin de enerji maliyetlerinin azalmasını yansıtarak soğumasını bekliyorum. Eğer bu olur ise, daha kademeli, yavaş bir yaklaşım için baskı yapılsa bile ECB'nin para politikasının kesinlikle doğru olduğu görülecek" dedi.
Konuşmasında, enflasyonun kontrol altına alınmasında şirketlerin de rolü olduğunu belirten Visco, "Düşük enerji maliyetlerini fiyatlarına yansıtmamak şirketlerin çıkarına olmaz" ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
17 HAZİRAN BİM KATALOĞU 2025: 17 Haziran BİM Aktüel Kataloğunda Neler Var? Bu Hafta BİM'de Neler İndirimde?
Commerzbank’tan yeni dolar ve euro tahminleri
Citi'den altın yatırımcısına uyarı! Yükseliş bitti mi, yeni dipler mi geliyor?
Son 14 gün! 1 Milyon TL altı otomobil dönemi bitiyor... Fiyatlar temmuzda uçacak
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Emekliye ve Memura temmuz müjdesi: Yeni maaşlar netleşiyor...